//EU projekt UČI – RADI – UPOZNAJ

EU projekt UČI – RADI – UPOZNAJ

Ovog mjeseca 27.4. prema Stuttgartu i Frankfurtu ide devet mladih Zagrepčana. U tim njemačkim gradovima proći će stručno osposobljavanje, tijekom kojeg će osim poboljšanja njemačkog jezika steći praktična znanja i vještine koje će im pomoći kod zapošljavanja u Hrvatskoj. Riječ je o prvoj grupi od ukupno 22 polaznika, za koje se slobodno može reći da su najbolje što Zagreb pruža.

Ovi mladi ljudi su dio od njih 164 koji su se prijavili i koje smo nakon osam pismenih i usmenih provjera te različitih priprema odabrali da se usavršavaju u svojim zanimanjima. Oni ne sudjeluju u ovom projektu samo u svoje ime, već su i ogledalo našeg grada – istaknuo je Andrija Petrović iz Gradskog ureda za programe i projekte EU.

Svaki kandidat radit će dva mjeseca u nekoj njemačkoj tvrtki.

U usavršavanju u Njemačkoj kandidati vide priliku za stjecanje novih iskustava, ali i kontakata koji će im jednog dana zasigurno dobro doći.

Projekt Uči – radi – upoznaj provodi Grad Zagreb u suradnji s Obrtničkim učilištem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Savezom nezaposlenih Hrvatske te istovrsnim njemačkim institucijama.

– Ukupna vrijednost projekta je 60.000 eura, a od toga Europska unija sufinancira 54.516 eura, što iznosi 90,86 posto sredstava. Projekt traje 14 mjeseci – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Prvoj skupini kandidata uspjeh je poželio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

– Hvala vam što ste se prijavili, hvala što ste odabrani i hvala vam što ćete se usavršiti i onda opet to vratiti Zagrebu na korist ovog grada.

2014-04-15T19:11:23+00:00